2013 m. liepos 24 d., trečiadienis

Šokoladiniai keksiukai!

Šį niūrų ir vėsų trečiadienį sumaniau sau praskaidrinti nuotaiką ir išsikepti keksiukų, kurių jau ilgokai nekepiau. Šiandieninių keksiukų receptą radau Neringos bloge ir jį truputį pakeičiau pagal save. Taigi, štai receptas iš pastarojo blogo ir mano recepto pataisymai:

Reikia:

12 keksiukų

120 g. kambario temperatūros sviesto
200 g. smulkaus cukraus
185 g. miltų
1 kupino a. šaukštelio kepimo miltelių
2 kiaušinių
125 ml. pieno
4 v. šaukštų kakavos (nedėjau)
plytelės juodojo šokolado (įdėjau 2/3)

dekoracijai


200 g. juodojo šokolado (užteko ~150g. šokolado)
1,5 v. šaukšto sviesto (dėjau arbatinį šaukštelį)
12 kavos pupelių (naudojau torto pabarstukus)

Sviestą ištrinti su cukrumi iki purios masės, po to įmušti vieną kiaušinį, išsukti iki purios maės, įmušti antrą kiaušinį, vėl išsukti iki purios masės (mušant po vieną kiaušinį gausite puresnę masę, nei įmušę abu kiaušinius). galiausiai supilti pieną bei išsijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais bei kakava. Išmaišyti iki vienalytės masės ir galiausiai sudėti smulkintą nedideliais gabalėliais šokoladą. Keksiukų formeles iškloti popieriniais krepšeliais, įkrėsti keksiukų masės (2/3 formelės) bei kepti įkaitintoj iki 180°C orkaitei kol gražiai paruduos, o įsmeigus medinį pagaliuką jis liks sausas.

Iškeptus keksiukus atvėsinti ant grotelių. Kol keksiukai atvės pasigaminam dekoraciją. Vandens vonelei ištirpinam smulkintą juodąjį šokoladą su sviestu. Keksiuko paviršių merkti į šiek tiek pravėsusį šokoladą (galima ir šaukštu užtepti), ant viršaus uždėti kavos pupelę (saviškius apibarsčiau pabarstukais), palaukti kol šokoladas sustings ir skanauti.

Štai maniškiai keksiukai:

2 komentarai:

Morta À La Mode rašė...

Mmmm... Kaip skaniai atrodo! Tokie keksiukai pats tas musu šaltai vasarai - bent jau jie pakelia nuotaiką:))) Lauksim naujų receptų ir skanių nuotraukų!:)

Be to, jei susidomėtum, būtų labai malonu, jei apsilankytum ir mano bei mano geriausios draugės bloge apie madą/grožį/laisvalaikį ir viską, kas pakelia nuotaiką. Jei patiks, laukiam naujų sekėjų:)))
kanarele.blogspot.com

Justina rašė...

Malonu, jog patiko! :))

Rašyti komentarą