2013 m. rugpjūčio 18 d., sekmadienis

Pyragas su geltonosiomis slyvaitėmis

Kol vasara mus džiugina įvairiais vaisiais, tai ta proga nusprendžiau iškepti pyragą su geltonomis slyvomis. Receptą, kaip ir šokoladinių keksiukų, radau Neringos bloge. Receptas ir mano pakoregavimas:

150 g. kambario temperatūros sviesto
150 g. cukraus + kelių v. šaukštų pabarstymui (bėriau 3 arbatinius šaukštelius)
150 g. miltų
1,5 a. šaukštelio kepimo miltelių (įdėjau apie 1 šaukštelį)
2 dideli kiaušiniai
2 v. šaukštas amaretto (nedėjau, o ir be jo skonis nuostabus)
geltonųjų slyvučių
saujelės migdolų plokštelių

Sviestą išsukti mikserio pagalba su cukrumi, vėliau sudėti plakant po vieną kiaušinį, kad geriau išsimaišytų ir gautūsi vientisa puri masė, supilti amaretto ir palaipsniui supilti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Gaunasi labai puri masė, kurią reikia supilti į sviestu išteptą ir miltais (nebersčiau) pabarstytą kepimo formą. Sudėti nuplautas, išdarynėtas slyvutes viduriukų į viršų, apibarstyti keliais šaukštais cukraus bei užbarstyti migdolų plokštelėmis. Kepti 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. (man prireikė 40min) arba kol gražiai apskrus ir įsmeigtas pagaliukas liks sausas.

O štai ir rezultatas:



Patarčiau ir Jums išsikepti tokį pyragą, nes jis tikrai labai nesunkiai pagaminamas, o skonis fantastiškas!

Skanaus!

1 komentaras:

Rašyti komentarą