2014 m. kovo 1 d., šeštadienis

Vištiena su ananasais ir paprikomis saldžiarūgščiame padaže

Sveiki. :) šiandien tiesiog negaliu nepasidalinti šiuo nuostabiu receptu!

Jums reikės:
2 vištienos krūtinėlių
1 paprikos
1 skardinės konservuotų ananasų (580ml)

1 v.š. medaus
1/3 stiklinės sirupo nuo ananasų
3 v.š. pomidorų padažo
5 v.š. sojos padažo
2 v.š. rudojo cukraus
2 v.š. citrinos sulčių
1-2 v.š. krakmolo

Vištienos krūtinėlę supjaustom tokiais gabaliukais, kokiais jums priimtina, fantazijos reikalas. Supjausčius išvoliojame vištienos arba bet kokiose kitose Jūsų mėgstamuose prieskoniuose ir dedam į keptuvę kepti. Kepam ~15min, tada sudedame kubeliais supjaustytas paprikas ir ananasus. 
Kai visus tris pagrindinius produktus jau būsite sudėję į keptuvę ir iškepę, apkepę ar tiesiog sušildę – metas padažui. Sumažinkite temperatūrą ir dėkite į keptuvę medų, palaukite, kol ištirps. Po to sudėkite visus kitus produktus, išskyrus krakmolą. Pastarasis nėra būtinas – jis paprasčiausiai sutirština padažą, tad jeigu, pavyzdžiui, mėsą tieksite atskirame mažame dubenėlyje, galite šį žingsnį ir praleisti. Tirštindami, pradėkite nuo 1 v.š. ir likusį kiekį (1 v.š. = 3 a.š.) berkite dalimis, kaskart išmaišydami, kol pasieksite norimą konsistenciją. Rekomenduoju tiekti su ryžiais. Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą